Соңғы жылдары Жапонияда қазанға пысыратын тамақтар саны артқан сияқты. Артқан болғанда көбіне үйде жасалатын имиджі бар тағам, ресторан, кафелерде де беріле бастаған сияқты. Бұл көбіне қыстық тағамдар, сорпасын қоса ішіп, жылынатын эффектісі үшін видимо қыстық тағам ретінде саналады. Негізі набе риори қазанға пысырылар тағам дегенмен оның өзі түрі түрі бар. Ішіне қосатын етіне қарай әрине сорпа дәмі де өзгереді, сосын ішіне өзің қалауың бойынша заттар саласың.
Мына сурет қыста Токиодадан, Роппонги жақта бір кафеге барғанбыз.
Сорпасы балық сорпасы десе болады, ішінде балық, тофу сосын әртүрлі көкеністермен саңырауқұлақтар.
Ішіндегі заттары біткенде, сорпаға удон кеспе салып жіберіп оны да жеп алдық:) уже біткен кезде:) маған ана таяқшаны қоятыны ұнады, сүйкімді екен формасы:)
тұқымыжайылғыр-ау, қазанға жалын толық тимегесін дәмі келіспеид деп
атам жарықтық газбен пісірген асқа(асылық қылсам қайттым) көншімей отыратын
kazan koldanatyndaryna tan kalyp otyrmin. Negizi magan unaydi kazanga pisken tagam kelz kelgen. Uyge bargan sayin alip kelemin dep umitip ketemin.
Басқа елдерде қазан жоқ па? Мдааа….
азып кетпедіңізбе таяқшамен тамақтанамын деп?
керісінше таяқшамен қолайлы ғой
Қазандағы тағам неаппетитно көрінеді екен 🙂